• Clínica Teknon Privat
  +34 93 595 17 10
 • Hospital de Berga
  +34 93 824 34 04
 • Gabinet Mèdic Berguedà
  +34 93 822 07 07
Share
  • 25 JUNY 16
  • 0
  Agraïment i recolzament al President Col·legi Metges de Catalunya

  Agraïment i recolzament al President Col·legi Metges de Catalunya

  Share

  Agraïment i recolzament al President Col·legi Metges de Catalunya en una nota que acaba de fer pública : ‘Dr Jaume Padrós emès pel COMB:

  Destrossar la sanitat és carregar-se el país

  Davant la filtració pública de les converses mantingudes entre el Ministre d’Interior i el cap de l’Oficina Antifrau de Catalunya, en la que aquest es bafa d’haver-se ‘carregat el sistema sanitari’, vull manifestar el següent:

  Com a ciutadà, demòcrata i català manifesto el rebuig més absolut a aquesta manera de conculcar els principis bàsics d’un Estat de Dret.

  Vull recordar que el nostre sistema sanitari és fruit de l’esforç i el consens de molts agents i persones i de l’implicació i del treball de generacions. És un gran sistema, molt ben valorat internacionalment. Però, en l’actualitat, fruit de l’ofec financer i fiscal que pateix el nostre país, la crisi i les retallades pressupostàries sofertes, l’han posat al límit de la seva sostenibilitat. Si la qualitat bàsica assistencial no s’ha vist encara afectada ha estat pel compromís dels seus professionals que hem anteposat l’atenció als nostres pacients a les nostres justes i legítimes reivindicacions retributives.

  Voler ‘destruir el nostre sistema sanitari’ és un insult gravíssim i mostra una manca d’ètica total per part de qui el formula i el practica. És un atemptat directe contra el dret més bàsic dels ciutadans. Hom podria pensar que no és casual si el que es pretén és també destruir el país. Els professionals sanitaris són els que compten amb els majors índex de confiança i reconeixement per part de la ciutadania. I el nostre sistema sanitari és probablement l’instrument que més ajuda a la cohesió social del país. ‘Carregar-se’ la nostra sanitat és, per tant, carregar-se el país.

  Tenim molts problemes que cal afrontar amb el màxim de consens que torno a reclamar a tots els agents implicats.

  Per tant, demanem a qui correspongui que es depurin fins el final les responsabilitats sobre les persones coautores aquestes paraules i comportaments impropis dels càrrecs que ocupen, alhora que deplorem l’actitud de qui per raons tàctiques han participat conscient o no d’aquesta estratègia.

  Dr. Jaume Padrós
  President CoMB’

  Plenamente d’acord.
  Dr Pere Mir

  Share
  Comentar →

Comenta aquesta publicació

Cancel reply

Photostream

Share