• Clínica Teknon Privat
  +34 93 595 17 10
 • Hospital de Berga
  +34 93 824 34 04
 • Gabinet Mèdic Berguedà
  +34 93 822 07 07
 1. Es recomana fer un tractament complert des d’un principi, perquè si no tenen facilitat per cronificar-se i això implica a vegades una necessitat d’operació.
 2. S’ha de fer un estudi del genoll i del peu, si hi ha un problema de recolzament es recomanaran suports plantars (plantilles) a mida.
 3. Tendinitis agudes (menys de 3 setmanes des de que va començar el dolor):
  1. Es recomana el gel 3 cops al día durant 20-30 minuts, un antiinflamatori (ibuprofé o diclofenaco en dosis complertes diàries) durant 10 dies i elevar (aixecar) la cama.
  2. Si fa molt de mal: es pot posar un guix durant 2-3 setmanes o una genollera comprada a una ortopèdia, i es recomana agafar dues crosses.
  3. S’ha de fer repòs esportiu un mínim de 3 setmanes, normalment a les 6 setmanes ja està curat.
 4. Tendinitis cròniques:
  1. Es recomana completar les sessions de RHB que el metge li ha recomanat, un mínim de 30. Si no s’ha solucionat es pot arribar a practicar infiltracions, controlades i mai dins del tendó (s’han de practicar en el peritendó).
  2. Es recomana especialment els exercicis excèntrics.
  3. S’ha de reiniciar l’activitat esportiva quan no hi hagin molèsties.
  4. Són especialment importants els estiraments del tendó i muscle bíceps crural de 20-30 segons cadascun durant 5-10 minuts al reiniciar l’esport. També el gel durant 20-30 minuts desprès de l’esport durant els primers 2 mesos.
  5. Els exercicis que més carreguen el tendó bíceps crural són: les carreres (de mitja i llarga distància, especialment per muntanya i en baixades), els salts (Basket, voleibol,..), els multi salts, el futbol, el ballet i el ciclisme.
 5. El risc més important d’una tendinitis crònica del bíceps no tractada es que es pugui arribar a trencar el tendó, i en aquests casos s’ha d’operar.
 6. Els tractaments que poden ser útils per la tendinitis crònica són: ultrasò, corrents (electroteràpia), massatges (masoteràpia, Cyriax), gel (crioteràpia), ones de xoc, acupuntura i estiraments (fisioteràpia).
 7. En els esportistes és necessari estudiar si hi ha vicis adquirits o problemes en els sistemes d’entrenament o estiraments incontrolats o exercicis excessius de peses.
 8. Es excepcional que s’hagi d’operar una tendinitis del bíceps. Mai s’opera una tendinitis aguda, només les cròniques que no responen a tractament. En qualsevol cas, la necessitat d’intervenció quirúrgica és la última opció i suposa no reincorporar-se a l’activitat esportiva fins els 4 mesos després de la operació.
 9. La prevenció de les recaigudes d’aquesta lesió es fonamenta en:

– Desacceleració progressiva durant 5 minuts desprès de creuar la línea de meta (no parar de cop!), especialment en llargues distàncies.

– Estirar durant 20 minuts abans i desprès de l’exercici.

– Gel durant 20-30 minuts sobre la zona que s’acostuma a produir el dolor desprès de l’exercici.

– Massatge relaxant el mateix dia desprès de l’exercici.