• Clínica Teknon Privat
  +34 93 595 17 10
 • Hospital de Berga
  +34 93 824 34 04
 • Gabinet Mèdic Berguedà
  +34 93 822 07 07
 1. Es recomana fer un tractament complert des d’un principi, perquè si no tenen facilitat per cronificar-se i això implica moltes vegades una necessitat d’operació.
 2. No es recomanen infiltracions de cortisona per les tendinitis d’Aquiles, ni per les agudes ni per les cròniques. Es poden realitzar d’àrnica o de col·lagen.
 3. S’ha de fer un estudi del turmell i del peu (especialment del peu pronat o supinat perquè totes dues condicions predisposen a les tendinitis d’Aquiles, i del peu bot i dels escurçaments de tendó d’Aquiles), si hi ha un problema de recolzament es recomenaran plantilles (anomenats també suports plantars) a mida.
 4. Tendinitis agudes:
  1. Es recomana el gel 3 cops al dia durant 20-30 minuts i un antiinflamatori durant 10 dies i elevar (aixecar) la cama.
  2. Taloneres d’elevació (de silicona o similar) de descàrrega d’un gruix de 0.5-1 cm. durant 3-4 setmanes.
  3. NO es recomanen massatges en les tendinitis agudes.
  4. Si fa molt de mal: es pot posar un guix durant 2-3 setmanes, i es recomana agafar dues crosses.
  5. S’ha de fer repòs esportiu un mínim de 2 setmanes, normalment a les 6 setmanes ja està curat.
 5. Tendinitis cròniques:
  1. Es recomana turmellera tipus Achimed de Mediortho. Te sis talles i una part de silicona moldejada anatòmicament. Porta una cunya que s’ha de posar i es pot treure quan comencem a millorar.
  2. Es recomana completar les sessions de RHB que el metge li ha recomanat, un mínim de 30.
  3. S’ha de reiniciar l’activitat esportiva quan no hi hagin molèsties (és millor reiniciar-la amb la turmellera tipus Achimed). Pels entrenaments també es pot reiniciar l’esport amb un embenat funcional.
  4. Són especialment importants els estiraments d’Aquiles durant 5-10 minuts al reiniciar l’esport, i el gel durant 20-30 minuts desprès de l’esport durant els primers 2 mesos.
  5. Els exercicis que més carreguen el tendó d’Aquiles són: els salts (basket, voleibol,..), els multi salts, el futbol, el ballet, les carreres de muntanya (sobretot les pujades) i el ciclisme.
 6. El risc més important d’una tendinitis crònica d’Aquiles no tractada es que es pugui arribar a trencar el tendó, i en aquests casos s’ha d’operar.
 7. Els tractaments que poden ser útils per la tendinitis crònica són: ultrasò, corrents (electroteràpia), massatges (masoteràpia, Cyriax o friccions transversals), gel (crioteràpia), ones de xoc, acupuntura i estiraments (fisioteràpia).
 8. Evitar els reforços de les sabates esportives sobre el taló, especialment aquells reforços massa alts que provoquen fricció en la part baixa del tendó.
 9. En els esportistes és necessari estudiar si hi ha vicis adquirits o problemes en els sistemes d’entrenament o estiraments incontrolats o exercicis excessius de peses.
 10. INTERVENCIO QUIRURGICA: El nostre grup de cirurgians utilitza la tècnica quirúrgica de Topaz que presenta uns excel·lents resultats. Suposa el practicar unes microperforacions al tendó que milloren la vascularització i curen la tendinitis. En qualsevol cas, la necessitat d’intervenció quirúrgica és la última opció i suposa no reincorporar-se a l’activitat esportiva fins els 4 mesos després de la operació.