• Clínica Teknon Private
    +34 93 595 17 10
  • Hospital de Berga
    +34 93 824 34 04
  • Gabinet Mèdic
    +34 93 822 07 07
Share
    • 13 DEC 15
    • 3
    El campió del món que ningú volia operar

    El campió del món que ningú volia operar

    Share
    Dr. Angel Villamor i el Dr. Pere Mir en el Congrés AEA-SEROD 2015

    Dr. Angel Villamor i el Dr. Pere Mir en el Congrés AEA-SEROD 2015

    Dani Pedrosa va començar aquesta temporada a la màxima categoria del motociclisme (MotoGP) amb les mateixes molèsties que se li havien reproduït al final de la passada. Patia dolor i el cansament als braços com a conseqüència del que es coneix com a síndrome compartimental. Suposa que l’activitat muscular repetida augmenta la pressió dins dels compartiments dels muscles que estan recoberts per una capa (fàscia) que no té flexibilitat. Aquest augment de pressió provoca una pèrdua de funcionalitat del muscle. Les motos de GP amb un pes entre 148 i 160 kg predisposen especialment a aquest problema. A Dani Pedrosa, campió del mon tres cops (125 cc i 250 cc entre 2003-2005), ja l’havien operat del mateix en el braç dret en dues ocassions (2006 i maig 2014), però les molèsties es van reproduir. El problema l’arrossega des de fa 10 anys. L’any 2006 també el van operar del braç esquerre. Es poc habitual però es pot veure una recaiguda i aleshores l’experiència en tractar aquests malalts ja reintervinguts és molt limitada. El tractament fisioterapic amb estiraments, massatge i descàrrega pot ser suficient. Però en aquells casos que no ho és moltes vegades es recomana la retirada de l’esport. El 29 de març es veia incapaç de seguir el ritme de Moto GP (28 victòries i 100 podis del Dani a MotoGP) i es despedia de la competició. No es sabia si era temporal o definitiva. En aquell moment el que era impossible de somiar és que 7 mesos després fos el millor pilot del Mundial en el tram final de la temporada de la màxima categoria (victòries el 11 octubre i 25 octubre).

     

    Dani va consultar a Europa i a Estats Units i ningú li va oferir alternatives perquè era un braç ja operat en dues ocasions. Dani Pedrosa explicava que “vaig estar viatjant per tot el planeta, provant amb diferents doctors per trobar una solució i gairebé cap em va recomanar operar-me”. Només un metge va voler assumir el repte. El Dr. Angel Villamor de Madrid és el traumatòleg referent de motoristes a la capital. Li va proposar fer una fasciectomia complerta. Es a dir, no només obrir les fàscies per descomprimir-les sinó treure’ls-hi del tot. El va operar durant 2 hores i mitja al seu avantbraç dret el 3 d’abril del 2015. Va identificar notables cicatrius, engruiximents i hipertrofies de fàscies, que va tenir que ressecar. Una intervenció certament complicada i agressiva. I segons va explicar va ser una “intervenció molt precisa, de rellotger, amb microcirurgia”. La musculatura passa a no estar recoberta de la seva capa natural i es veuen les contractures musculars a sota la pell. Necessita un període de readaptació muscular perquè al principi es perd força. Un mes després va tornar a la competició i 6 mesos després tornava a guanyar un gran Premi.

    El Dr. Angel Villamor porta 20 anys treballant a la Sanitat privada de Madrid. Es va formar a l’Institut Dexeus de Barcelona (1992-1996), lloc habitual d’assistència a motoristes internacionals ja en aquella època. En els darrers 8 anys ha estat conegut per assumir els tractaments traumatològics de l’antic Rei Joan Carles I, quan va decidir que ja n’hi havia prou de tractar-se totes les patologies a Barcelona i va començar a tractar-se a Madrid. Sempre ha patit les limitacions de la Sanitat privada a Madrid on han faltat fins fa poc grans centres hospitalaris moderns i acondicionats on es pogués donar un Servei de qualitat, com no era el cas de Barcelona. El Dr. Villamor ja havia operat Nick Hayden (campió del món) del mateix després de dues intervencions fracassades a Estats Units. Tornar els campions del món al màxim nivell competitiu és un repte que implica factors esportius, físics, psicològics, econòmics, familiars i estratègics, que en el cas de Dani s’han pogut dur a terme, però es molt difícil. Dr. Angel Villamor va dir que sí, que ell asumia el repte i ho va bordar.

     

    Dr. Pere Mir Batlle

    Share
    Leave a reply →
  • Posted by Dr Diaz on Saturday December 19th, 2015, 11:28 AM

    La confiança del Dr Villamor en les seves possibilitats el honra.
    Felicitara

    Reply →
  • Posted by cecilia on Friday January 15th, 2016, 06:28 PM

    hola yo sospecho que sufro de ese sindrome conpartimental ….pero ningun Dr a podido ayudarme mi sonograma siempre sale normal que puedo hacer

    Reply →
    • Posted by Dr Pere Mir on Sunday March 20th, 2016, 01:08 AM
      in reply to cecilia

      El diagnóstico se hace midiendo la presión intracompartimental (existen medidores específicos) tras la práctica de ejercicio mantenido. Debes consultar con un traumatologo especializado. Encantado de ayudarte. Dr Pere Mir

      Reply →

Leave a reply

Cancel reply

Photostream

Share