• Clínica Teknon Private
  +34 93 595 17 10
 • Hospital de Berga
  +34 93 824 34 04
 • Gabinet Mèdic
  +34 93 822 07 07
Share
  • 12 DEC 14
  • 2
  PRIF BERGA: Protocol capdavanter en pròtesis

  PRIF BERGA: Protocol capdavanter en pròtesis

  Share

  PRIF BERGA: Un Protocol capdavanter en pròtesis de genoll i maluc a L’Hospital Sant Bernabé de Berga.

  El PRIF Berga és el Protocol de tractament de malalts als que s’ha d’implantar una pròtesis de maluc o genoll a l’Hospital Sant Bernabé de Berga (Berga, Barcelona). Respon a les inicials de Programa de Recuperació Intensiva Funcional (PRIF) i s’ha mostrat capdavanter a Catalunya i a Espanya en diferents aspectes. En destaco vuit la majoria d’ells exclusius del nostre Programa: 1) és el primer centre on s’implanta simultàniament tot el Programa en tots els malalts (08-01-2014), tant genolls com malucs; 2) és l’únic centre a Catalunya on tots els malalts són sotmesos a una cirurgia de Fast-Track (això inclou els recanvis), el motiu és que no és una indicació sino una filosofia de treball, per tant aplicable a tots; 3) en el nostre centre ha desaparegut la rehabilitació passiva i tota la rehabilitació que es fa a aquests malalts és activa; 4) som l’únic Hospital a Catalunya i Espanya que utilitza les més modernes sutures sense nusos (sutura anomenada Quill) per totes les seves cirurgies amb una recuperació més ràpida, més resistència i amb menys complicacions; 5) la Xerrada informativa és d’extraordinària participació i vitalitat, sense la participació del malalt i del familiar responsable no es pot programar la cirurgia; 6) el “empowerment” en els nostres malalts els permet participar un cop operats en la formació d’altres malalts; 7) en la xerrada informativa la nostre treballadora social, la nostra gestora de casos i les nostres fisioterapeutes, assumeixen una importància cabdal i que facilita tot el procés als nostres malalts; i 8) el treball en equip dels 38 professionals implicats en l’assistència d’aquests malalts ha estat espectacular (creixent junts malalt a malalt).

  Com es pot entendre és un procés de molta complexitat on destaquen la gran progressió funcional, nutricional i psicològica que fan els nostres malalts. De fet si al principi vam ser nosaltres els motivats i il·lusionats, ara mateix ells ens desborden. L’estada mitja dels nostres malalts a l’hospital és de 3 dies, i el malalt que menys s’hi ha estat van ser 40 hores. El 82% dels malalts caminen el mateix dia de l’operació.

  El Programa s’ha mostrat molt efectiu, i les puntuacions dels nostres malalts en l’enquesta de satisfacció amb 42 items que omplen a l’alta dona un resultat de 9.2/10 punts de satisfacció en els 100 primers malalts tractats.

  La nostra sessió formativa és el primer i tercer dijous de mes a les 10 del matí a la 3ª planta de l’Hospital Sant Bernabé de Berga i està oberta a tothom, és d’assistència lliure. No fa falta avisar, estàs convidat.

  Share
  Leave a reply →
 • Posted by Agustí Pons on Saturday January 24th, 2015, 04:16 AM

  Agraïr-vos l’excel.lent resultat i la impressionant recuperació que ha tingut la meva dona. Es un goig veure-us treballar en equip i animar-vos a seguir amb un Programa tant pioner.

  Reply →
  • Posted by Dr. Pere Mir on Saturday February 28th, 2015, 06:25 PM
   in reply to Agustí Pons

   Gracies Agusti. Com saps el pacient i la familia ha agafat un nou i trascendent paper. La vostra implicacio ha estat clau.

   Reply →

Leave a reply

Cancel reply

Photostream

Share