• Clínica Teknon Privat
  +34 93 595 17 10
 • Hospital de Berga
  +34 93 824 34 04
 • Gabinet Mèdic Berguedà
  +34 93 822 07 07
Share
  • 17 OCT. 17
  • 2
  El quist sinovial al genoll de Luis Suárez

  El quist sinovial al genoll de Luis Suárez

  Share

  El quist sinovial al genoll de Luis Suárez

  Dr. Pere Mir

  15.10.2017

  Luis Suárez porta dos mesos amb molèsties al genoll dret. Les proves realitzades mostraven la presència d’una lesió de la càpsula posterior i ara la presència d’un quist sinovial (quist farcit de líquid a la zona posterior del genoll). Presenta molèsties intermitents que no té risc per a la seva genoll ni per jugar, tot i que és difícil predir la seva evolució. Un 30% dels quists sinovials no presenten molèsties i mai són diagnosticats, i dels que són diagnosticats aproximadament un 30% acaben amb resecció quirúrgica sent especialment més complexos aquells situats a la part posterior del genoll (a la zona poplítia). Hi ha dos motius principals per a la seva resecció quirúrgica: l’augment de dolor o l’augment de mida (que acabaria provocant altres conseqüències).

  Els símptomes poden tractar-se amb fisioteràpia que aconsegueix en ocasions baixar el volum del mateix (que és el principal problema) i també poden puncionarse per buidar si no poden ser operats en un moment concret (existint l’opció de punció corticoides, normalment recidiven). És la típica patologia que en un esportista d’èlit es pot esperar a operar a final de temporada, però en aquest cas cal recordar que el Mundial de Rússia es juga del 2018 (14 de juny a 15 de juliol), i no crec que Luis Suárez accepti el risc de no arribar novament (ja li va passar al 2014) en excel·lent forma a aquesta competició. Ni Dr Alberto Pa (selecció uruguaiana) ni Dr Ricard Pruna (FC Barcelona) són partidaris d’operar per ara.

  El seu altre genoll (genoll esquerre) és el genoll del miracle. El dijous 22 de maig de 2014 va ser operat a Montevideo del menisc extern pel Dr. Luis Francescoli (germà del famós jugador Enzo Francescoli). Només 29 dies després Luis Suárez marcava dos gols a Anglaterra en el grup D de la Copa del Món. 29 dies !!! Les 5 claus per a això van ser el bon treball del kinesiòleg Walter Ferreira, l’excel·lent to muscular amb què va arribar a la cirurgia (acabava d’acabar la Premier League com a pitxitxi amb 31 gols), l’evitar una sutura meniscal i optar per un meniscectomia a la cirurgia, la càrrega immediata i deixar precoçment les crosses.El precedent més espectacular és el de Franco Baresi: lesionat (23 de juny) i operat al Mundial d’USA, va arribar a disputar la final (17 de juliol) i xutar un dels penals que va acabar guanyat Brasil. 24 dies !!! Al nostre país tenim el de Luka Modric (01-10-2016 a 06-11-2016) que va tornar a jugar 36 dies després de la seva artroscòpia de genoll per lesió condral patelar, encara més complex que les lesions meniscals (Dr. Manuel Leyes, Madrid).La genoll dret de Luis Suárez es va lesionar el 17 d’agost de l’2017 (a la final de Supercopa guanyada pel FC Barcelona al Reial Madrid) resultant en una ruptura parcial de la càpsula posterior del genoll i el quist sinovial ha derivat com a conseqüència de aquella lesió. El quist de Baker, en les seves diferents variants, és el que s’associa amb més freqüència amb la lesió de la càpsula posterior. És un tipus de quist farcit de líquid de l’articulació i que té un mecanisme valvular que ho pot omplir (més sovint) i buidar.El quist sinovial del genoll de Luis Suárez no crec que ens mantindrà en suspens molt de temps, de moment ha tornat a golejar i això vol dir que el tenim desinflat, aquí ho volem de moment. Però en qualsevol moment de la temporada això pot canviar. El mes de novembre (a partir del 6 de novembre) pot ser clau per ser el millor moment de la temporada en què s’ajunten tots els interessos, a destacar l’aturada de seleccions i el calendari del seu club. Tot el que sigui més tard serà un risc esportiu augmentat.

  Dr. Pere Mir

  Share
  Comentar →
 • Posted by Jorge Durango on 29 octubre, 2017, 22:25

  Necesitamos a Luis Suarez en el próximo Mundial, espero que todas sus predicciones sean acertadas Doctor. Gracias por ayudarnos a entender mejor el problema de la rodilla de Luis.

  Reply →
  • Posted by Dr Pere Mir on 29 octubre, 2017, 22:30
   in reply to Jorge Durango

   Gracias por tus comentarios Jorge. Luis va a estar en el próximo Mundial y hacia allí va a enfocar toda su temporada, ya acudió limitado al del 2014 y él sabe que al 100% puede aspirar a objetivos importantes en un Mundial, no en vano en estos momentos se encuentra entre los 5 mejores delanteros centros ("9") del mundo. Saludos.

   Reply →

Comenta aquesta publicació

Cancel reply

Photostream

Share