• Clínica Teknon Privat
  +34 93 595 17 10
 • Hospital de Berga
  +34 93 824 34 04
 • Gabinet Mèdic Berguedà
  +34 93 822 07 07
Share
  • 17 OCT. 16
  • 0
  La corbata de la sort

  La corbata de la sort

  Share

  El passat 15 d’octubre vaig tenir l’oportunitat de presentar el Programa PRIF-Berga (Programa de Rehabilitació Intensiva Funcional) al XXIV Congrés de la SLAOT (Societat Latinoamericana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica) davant de la presència de destacats experts internacionals en pròtesi de genoll tant de latinoamèrica, Estats Units, espanyols i alemanys. Era la primera vegada que ho presentàvem a l’altre costat de l’Atlàntic.

  El Programa PRIF-Berga té uns fets diferencials implantats fa 2.5 anys que van ser pioners i ara mateix s’estàn convertint en “gold standard” (pràctica assistencial més recomanada) en molts Serveis de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia. El programa segueix millorant, però alguna de les seves apostes capdaventeres en aquell moment (dexametasona, ondansetron, Voluven, familiar responsable, tipus xerrada informativa, retirada RHB passiva, retirada gabapentina, LIA amb ropivacaína, sutura barbada, nous criteris d’alta,…) segons passa el temps cada vegada estàn més consolidades.

  Ens van felicitar. Ens volen escoltar en més Congressos l’any que ve. La retransmissió en directe per Periscope la van veure més de 200 traumatòlegs. Quan vaig tornar a seure el meu company de seient, el Dr. Alwin Almeida (Illes Caiman) em deia textualment “una presentació impactant”, sorprés d’algunes de les imatges més innovadores que aportem des de Berga. El president de la SLAOT, el Dr Felix Villalobos (Mèxic D.F.) ens felicitava: “excelentes resultados y una exposicion muy contundente y didáctica”, també d’altres metges americans, colombians i alemanys amb que vam poder discutir les tendències actuals per aquest tipus de cirurgia. Tenim més gent que vol treballar en aquesta línea i això ens ajudarà. Ja ho vam presentar el mes de Maig a Hospital de la Vall d’Hebron (Barcelona) i aquest dilluns 24 d’octubre ens visita el Cap de Servei de l’Hospital Josep Trueta (Girona) per veure com ho fem als quiròfans de Berga. Els que vulgueu seguir notícies del tema podeu buscar #prifberga (tant a Twitter, Facebook, Linkedin i Instagram).

  La corbata? La vaig estrenar. Me l’havia regalat una pacient de Berga. Em va portar sort.

  Dr Pere Mir.

  Share
  Comentar →

Comenta aquesta publicació

Cancel reply

Photostream

Share