• Clínica Teknon Privat
  +34 93 595 17 10
 • Hospital de Berga
  +34 93 824 34 04
 • Gabinet Mèdic Berguedà
  +34 93 822 07 07
Share
  • 30 SET. 16
  • 0
  La Ultrapirineu 2016 des de Gresolet: el cos al límit

  La Ultrapirineu 2016 des de Gresolet: el cos al límit

  Share

  Aquest passat cap de setmana he tingut l’oportunitat de seguir la Ultrapirineu 2016 des d’un dels seus llocs de control: el Refugi de Gresolet. Es troba al quilòmetre 86 de 110 km. Un punt al qual ja no arriben més del 30% dels participants. Recordem que estem parlant de la cinquena i última prova de l’Sky Runner World Series amb un desnivell de +6800 i on el guanyador encara no ha aconseguit baixar de les 12 hores. Kilian Jornet manté en 12:03:05 el rècord des del 2015. Aquest any els darrers corredors classificats se’n van anar a més de 29 hores: 29:07:40. Dels 870 corredors que van pendre la sortida, van abandonar 320 (36.78%).

  A aquestes alçada de la cursa no hi ha ni llebres ni estratègies, només tu i les teves cames, la teva preparació, la teva resistència, la teva capacitat física i la teva mentalitat. Miguel Heras (12:05:51, calçat amb Salomon Slab Wings de tac tou, 3a victòria a la cursa) i Gemma Arenas (15:20:34) van córrer amb una superioritat espectacular, i darrere d’ells els millors ultrafondistes catalans, espanyols i internacionals, que poden encaixar aquesta prova en el seu exigent calendari. Impressionant el pas de Jessed Hernández per la qual és la seva segona casa, animat pel seu públic i motivat pel guarda de Gresolet. Suso li xiuxiuejava a cau d’orella que encara no tenia un segon lloc en les seves vitrines (si el primer i el tercer), podeu veure el moment en el meu compte de Twitter i d’Instagram. Jessed no havia aconseguit deixar anar a Pizarro dels seus talons fins Gresolet, va sortir volant d’allà i ja ningú l’atraparia fins a la meta a Bagà (2n, 12:40:15). Em va sorprendre l’avituallament de Jessed (aigua i gels), ni fruita, ni begudes isotòniques, ni barretes, ni ensucrades. Jessed li tem sobretot a la deshidratació. Els gels en carreres de resistència necessiten diferents tipus de carbohidrats, vitamina B1 i B6. És un corredor diferent, fins i tot en això. Reconeixia al final de la cursa que és una distància una mica llarga per a ell i per a la seva cadència d’entrenaments.

  img_2831

  Gemma Arenas va ser l’única corredora que no va parar a Gressolet i això li va permetre ficar dos minuts més a la seva perseguidora Hillary Allen (15:37:47) i sentenciar el Mundial. Dues hores més tard, ja de nit, vaig veure passar a una serena Judith Franch, camí del seu setè lloc (17:44:03). Moltes històries darrere de cada dorsal i moltes hores d’esforç i entrenament reflectit en les cares a aquestes alçades de la cursa. Cal destacar també l’equip d’animació dels controladors de Gresolet (uns cracks !!) i l’equip de seguiment d’Ivan Camps (el més nombrós i animat, 13:21:40) que li van permetre rebaixar en 48 minuts el seu millor registre i ficar-se entre els 10 millors de la classificació final. La presència destacada de corredors dels Mountain Runners del Berguedà (Carles Sánchez, Pep Ito,…) dona més rellevància a un Club que s’està consolidant com una de les pedreres amb més futur del país.

  Tinc un conegut que per segon any consecutiu s’ha tingut que retirar a Gósol (73.4 km, +4733 m, 14:54:40). Explicava que ja no és un problema d’esgotament físic o mental, és perquè tot el cos fa mal, totes les articulacions, tota la musculatura, t’entrebanques, perds l’equilibri, et qüestiones una i mil vegades si pots continuar, veus una nit molt llarga per davant creuant sol per corriols els boscos del Cadí-Moixeró. No pots més, dius prou.

  Escoltar aquests testimonis dona més valors als ultra-fondistes del nostre país que ens ofereixen el seu esforç i la seva capacitació al servei de l’esport, la natura i l’espectacle.

  Recomanar-vos finalment quan pugueu provar els menjars de Gresolet (obren tots els festius de l’any): una sopa de verdures exquisida i carn a la brasa de la millor qualitat, envoltats de una i mil històries d’aquell Refugi, d’aquell Santuari i d’aquella Serralada. Un dia per recordar, per admirar i per compartir.

  Share
  Comentar →

Comenta aquesta publicació

Cancel reply

Photostream

Share